Lenzen

Alle types zachte lenzen en nachtlenzen, wij adviseren u graag.

Lenzen al vanaf € 7,50 per maand bij Optiek Peter in Bolsward

Wie liever geen bril draagt kan bij Optiek Peter ook lenzen laten aanmeten. Er zijn veel soorten zachte lenzen, ook multifocale met of zonder cilinder. Er zijn bij ons al lenzen te koop vanaf € 7,50 per maand. U hebt de keuze uit o.a.:

Maandlenzen
De meesten zijn voor dagelijks gebruik, maar er zijn ook maandlenzen voor dag en nacht. Ook voor mensen die regelmatig “last” hebben van irritaties/droge ogen zijn nu (d.m.v. de corneatopograaf en nieuw ontwikkelde aanpastechnieken) de juiste lenzen aan te meten! Informeer naar de mogelijkheden.

Weeklenzen
Weeklenzen gaan meestal tot 2 weken mee. Het grote voordeel is, dat ze dag en nacht gedragen kunnen worden, maar dan gaan ze slechts één week mee. Dus qua gemak, en ook qua kosten, zitten ze tussen de dag- en de maandlenzen in.

Daglenzen
Deze lenzen gooit u gewoon weg als u ze een dag gedragen hebt. U hebt er dus op het gebied van schoonmaken geen omkijken naar. Ook is de kans op infecties kleiner. Daglenzen zijn uiterst geschikt voor wie ze af en toe draagt, of het dragen van lenzen afwisselt met een bril.

Nachtlenzen

Nachtlenzen werken volgens een geheel ander principe dan gewone contactlenzen. Deze zogenaamde Ortho-K lenzen draag je namelijk s’nachts, wanneer je slaapt! Ze manipuleren de vorm van het hoornvlies zodanig dat je overdag zonder lenzen of bril scherp kunt zien. Deze lenzen zijn echter alleen mogelijk voor mensen met brilsterktes tussen -1.00  en -5.00 dpt . Sinds kort is het ook mogelijk om leesklachten te compenseren met dit principe. Informeer naar de mogelijkheden.

Persoonlijk advies op maat

Als u voor de eerste keer bij ons komt om lenzen aan te laten meten leggen we o.a. de verschillen uit tussen de diverse types, zodat u weet hoe de dagelijkse praktijk van het lenzen dragen eruit zal zien. We zullen u ook vragen naar uw persoonlijke omstandigheden. Bijvoorbeeld of u werkt in een stofrijke omgeving en hoe vaak u de lenzen wilt dragen. Uiteraard is het doel om de lenzen te vinden die het beste bij u passen. Wel is het verstandig om voor zo’n advies even een afspraak te maken.

Wilt u een afspraak maken? Of wilt u meer informatie? Dat kan via het contactformulier op deze website of door te bellen met 0515-335449.

Diverse maandlenzen (o.a. Coopervision) op voorraad! Voor aanmeten en controles is een afspraak maken gewenst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *