Over Optiek Peter

Optiek Peter is de opticien die laat zien dat vakmanschap en kwaliteit niet duur hoeft te zijn !!

Eigenaar Peter Spoelstra heeft jarenlange ervaring in zowel de particuliere optiek als bij een brillenketen. Waar bij de particuliere optiek de kwaliteit voorop staat en daar flink voor betaald moet worden, is het bij een brillenketen precies andersom! Daar gaat het om zo veel mogelijk brillen te verkopen voor een zo laag mogelijke prijs en de kwaliteit is een minder belangrijke factor!

Alhoewel Peter ruim 9 jaar als franchise-ondernemer in Bolsward geprobeerd heeft om het beste van die twee werelden te combineren, ben je toch altijd gebonden aan de “wetten” binnen een franchiseformule. Aangezien de franchisegever besloten heeft om de franchiseformule te stoppen, bood dat voor Peter de kans om zijn droom te gaan realiseren. Een eigen Optiek, waar er geen concessies aan vakmanschap en kwaliteit worden gedaan en waar aan een bril een eerlijke prijs hangt! Zo opende Optiek Peter 17 oktober 2014 de deuren aan de Dijkstraat 41 te Bolsward.

De nieuwste ontwikkelingen in de optiek en oogzorg worden nauwlettend in de gaten gehouden om dit ook direkt toe te passen in de praktijk. Alles om het beste advies te kunnen geven. Naast de vele mogelijkheden in het glasprogramma is er voor de éénvoudige bril een royale glasvoorraad aanwezig zodat vele enkelvoudige brillen (kinderbrillen, leesbrillen) dezelfde dag klaar zijn. Nagenoeg alle brillen worden in onze eigen werkplaats vervaardigd.

Per 26 mei 2023 is de winkel verhuisd naar de Markstraat 17 te Bolsward en is “Optiek Peter” er voor iedereen, die een eerlijk advies wil voor de beste kijkoplossing. Er is een steeds wisselende uitgebreide monturencollectie in de winkel om vrijblijvend te passen. Maar ook voor wie contactlenzen wil zijn er geen beperkingen. Met behulp van de Corneatopograaf kunnen we op bijna elk oog de juiste lens aanmeten!

Ook kunt u terecht voor een uitgebreide oogonderzoek. Hierbij wordt niet alleen uw bril/lenssterkte gemeten, maar wordt er ook gekeken naar verdere functionaliteit en gezondheid van uw ogen. In samenwerking met Optometriepunt wordt ook het netvlies beoordeeld (d.m.v. een hoge resolutie netvliesfoto). Indien nodig verwijzen we door naar de oogarts.

Een ieder die Peter en zijn team nog niet kent, wordt uitgenodigd om het bovenstaande zelf te ervaren. De koffie staat altijd klaar op de Marktstraat 17 in Bolsward.

stockvault-eye-123838

Reacties 2

 1. Ik woon in Middelburg, …op vakantie in Friesland … even binnen gelopen voor advies
  Vraag …..ik ben niet tevreden over mijn bril met ver weg kijken.
  Alles na gemeten en een verwijzing voor mijn oogarts in Middelburg

  Dus geen verkooppraatje van een halfje erbij en een kwartje er af

  Keurig geholpen door Johanna Post
  Wat een verademing dat het ook zo kan

 2. Bericht auteur

  Goedendag,
  Normaal gesproken lukt het ons een multifocale bril met 5 werkdagen gereed te hebben.
  met vriendelijke groet,
  Peter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *