22 april: Earth Day

Aanstaande maandag is het Tweede Paasdag maar ook wereldwijd Earth Day. Dat begon allemaal in 1970 toen voor het eerst duidelijk werd dat we onze planeet uitputten.

 Maandag is het Earth Day

Miljoenen mensen gingen die 22ste april de straat op om te protesteren tegen de gevolgen van 150 jaar industriële ontwikkeling, grootschalige ontbossing, smog, luchtvervuiling, overproductie en wat dies meer zij. Nu, bijna 50 jaar later, staat de wereld er niet beter maar nog veel slechter voor en is de noodzaak van een wereldwijde Earth Day dus alleen maar toegenomen. 

De oplossingen zijn niet eenvoudig maar 1 ding is zeker. Verbeter de wereld begin bij jezelf. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een bril of zonnebril die duurzaam geproduceerd is of een mooi exemplaar te kopen dat lang meegaat in plaats van zo’n goedkope weggooi bril die je na een jaar alweer wilt vervangen. Er zijn inmiddels mogelijkheden genoeg. Merken die brillen en zonnebrillen maken uit plantaardige olie of gerecycled materiaal. En vaak ook nog een andere bijdrage aan een betere wereld leveren. Zoals Monkey Glasses dat de brillen tevens niet meer in plastic zakjes maar in slimme papieren zakjes levert.

Monkey glasses model Rene 26: Stainless steel min. 60% recycled

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *